آنچه باید درباره نوآوری باز بدانید

ساخت وبلاگ

یکی از راه های ساده ای که می توانید برای کم کردم میزان بی اعتمادی به نوآوری ها در یک سازمان پیاده کنید پیمودن مسیر با استفاده از یک الگوی ۰ – ۱۰۰ است و زمانی که یک الگو مورد بررسی قرار بگیرد میزان اجرایی بودن نوآوری باز در سازمان سنجیده می شود.

در گذشته نوآوری سازمان ها بر مبنای نوآوری های درون سازمانی بوده است و این موجب می شد که در طی این مسیر سازمان نیز دچار تغییراتی شود اما در نوآوری باز که از آن بحث می شود مبنای کار بر نوآوری درون و برون سازمانی است.

مقدمات شکل گیری

اوایل قرن ۲۰ بسیاری از نهادهایی که تولیدکننده دانش بوده اند و در حوزه های مختلفی از دانشگاه ها مشغول به فعالیت بوده اند امکانات لازم برای استفاده کاربردی از علوم وجود نداشته است از سوی دیگر دولت نیز در این خصوص پشتیبانی انجام نمی داده و در نتیجه واحدهایی از تحقیق و صنعت مشغول به کار شده و پژوهش های مختلفی در زمینه های جست و جو و خلق ایده های نوآورانه، ایده های علمی، تجاری سازی و دیگر پژوهش ها انجام داده اند.

اما با گسترش نوآوری ها در سازمان این عامل به عنوان یک اصل برای رقابتی کردن بازارها درآمد و همین موجب شد تا بسیاری از سازمان الگوها و شیوه های اجرایی نوآوری ها و ایده های خلاقانه در سازمان خود را حفاظت کنند و در نتیجه تنگ تر شدن رقابت میان سازمان ایجاد نوآوری را در جامعه کنونی سخت و پیچیده کرده است.

هنری چسبرو یکی از اساتیدی بود که در زمینه نوآوری باز پژوهش های مختلفی را ارائه داده است او در یکی از کتاب های خود درباره این الگو تعریف های مختلفی را ارائه داده است. او دوران استفاده از این الگو را دوران طلایی در مراکز تحقیق و توسعه درونی صنعت معرفی کرده است. در این دوران تاکید و توجه زیادی بر تجهیزات و نیروی انسانی بوده است.

تفاوت نوآوری بسته و باز

هنری چسبرو بیان می کند که از طریق برنامه های تحقیقاتی دراز مدت می توان سرمایه گذاری های مناسبی را درون سازمان داشت و به بهترین فناوری ها دست یافت. اما اوی در کنار استفاده از مفاهیم نوآوری باز از مفهوم نوآوری بسته نیز استفاده کرده است و بیان کرده که اگر در سازمانی نوآوری ها در جهات درونی انجام پذیرند سازمان به سمت نوآوری بسته حرکت می کند.

در گذشته در بسیاری از سازمان ها شاهد نوآوری بسته بودم که بنا به دلایل زیر زمان آن تمام شد و به سمت نوآوری جدید و باز سوق پیدا کرد:

  • تحرک و جابه جایی در سازمان و در میان کارکنان
  • سخت شدن کار ایده پردازی
  • بالا رفتن ریسک سرمایه گذاری خطرناک
  • استفاده نکردن از فناوری های بیرون سازمان
  • بالا رفتن کیفیت تحقیقات
  • تغییر ماهیت نوآوری
  • بیشتر رقابت ها
  • نوآوری های باز

بنابراین با تمام شدن دوران نوآری بسته تحقیقات به سمت نوآوری باز سوق داده شد و این نیاز در جامعه و در سازمان ها روز به روز در حال افزایش است. مهم ترین تفاوتی که در دو نوع نوآوری دیده می شود تاکید نوآوری بسته بر فرایندها و ایده های درون سازمانی است در حالی که در نوآوری نوع باز بر نوآوری بیرونی نی توجه می شود.

ویژگی های نوآوری از نوع باز

یکی از ویژگی های بارز در نوآوری باز برقراری ارتباط با محیط اطراف سازمان است و در حقیقت مرز مشخص و تعیین شده ای که در نوآوری بسته دیده شد در این نوع از نوآوری برداشته و یا کمتر می شود. تامین منابع برای ایده پردازی سازمانی و خلق نوآوری از مابع داخلی و خارجی تامین می شود که می توان در هر زمان، به وسیله هر شخص و با ابزارهای گوناگونی وارد سازمان شود و در حیطه اجرا قرار بگیرد.

یکی از دلایلی که استفاده از نوآوری در یک سازمان دارای ضروریت است کاربردی بودن نوآوری در مراحل مختلف یک سازمان است به عنوان مثل در مرحله بروز مشکل می توان با نوآوری به شکل باز ایده های خوبی را از محیط اطراف سازمان و رقبا دریافت کرد که به شکلی تاثیرگذار مشکل را رفع کنند. همچنین در مراحل تحقیقات، تولید نیز می توان از نوآوری باز استفاده کرد.

بنگاه ها تمام افراد را استخدام می کنند و تمرکز خود را از افراد باهوش و با استعداد کم می کنند.
نوآوری های درون سازمانی دارای ارزش های مشخصی هستند که توسط ارزش های برون سازمانی نیز تعیین می شوند.
دارای یک مدل تجاری مطلوب برای رقابت کردن هستند.

نتیجه گیری

بنابر تعاریف مختلف از نوآوری نوع باز می توان نتیجه گرفت که استفاده بهینه و هدفدار از ایده ها، جریان ها و نوآوری های ورودی و خروجی برای شتاب دهی به نوآری های سازمان را نوآوری باز می نامند که در نهایت به توسعه درونی و برونی منجر می شود. در کنار این مفهوم می توان اشاره کرد که در این نوآوری دارائی های فکری نیز نقش قابل ملاحظه ای دارند که با یک رویکر جامع به مدیریت نوآوری می رسد.

خلق فرصت های نوآورانه در این الگو به شکل فرایندی سیستماتیک است که در آن روند بهره برداری داخلی و خارجی طی می شود و از طریق مجراهای مختلف سازمان را توانمندتر خواهد کرد.

منبع : آرگا

ذهن آرام و برتر...
ما را در سایت ذهن آرام و برتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی اصغری goodmind بازدید : 322 تاريخ : شنبه 7 ارديبهشت 1398 ساعت: 13:10