مشاوره خانواده چیست؟

ساخت وبلاگ

مشاوره خانواده نوعی از مشاوره است که به برطرف کردن مسائل خانوادگی و آنچه در یک خانواده میگذرد، میپردازد. مشاوره خانواده به بررسی مسائل و مشکلات همه افراد خانواده میپردازد و با آنها ارتباط مؤثر و مفیدی برقرار میکند.

مشاوران خانواده از جمله روانشناسانی هستند که به دلیل بررسی کل خانواده و مراجعه همه اعضای خانواده، میتوانند تحلیل بهتر و روشن تری از مسائل افراد آن خانواده داشته باشند.

چه افرادی به مشاوره خانواده نیاز دارند؟

در واقع خانواده ایی که به مشاوره خانواده رجوع میکند، به میزانی از سطح رشد و شناخت دست یافته و کاملا آگاه است که بررسی و تحلیل مسائل خانوادگی شان تحت نظر یک مشاور روانشناس مجرب، میتواند به مراتب مشکلاتشان را بهتر تشخیص دهد و به درمان و بهبود خود و افراد خانواده بپردازد.

خانواده هایی که به این میزان از رشد فرهنگی دست پیدا کرده اند که میتوانند با هم صحبت کنند و هر گاه احساس کردند در زمینه هایی، صحبت هایشان نتیجه بخش نیست و لازم است کارشناس و مشاور مجربی به آنها حرف هایی را بزند و یا حرف هایی را که ترجیح میدهند ابتدا با مشاوران روانشناس خود مطرح کنند و بعد به صورت اصولی و پایه ایی آن را در خانه و خانواده شان اجرا کنند، خانواده های در حال رشد و پیشرفت هستند.

این خانواده ها از لحاظ روانی، روان سالمتری نسبت به خانواده هایی که مدام در جنگ، بحث و دعوا هستند و یا مدام در قهر و کینه توزی از یکدیگر قرار دارند میباشند.

ریشه آسیب ها

دور ماندن از آسیب های احتمالی، ریشه در آسیب های کودکی که در خانواده با آنها روبرو شده ایم دارد.

اگر کودکی در خانواده آسیب دیده باشد، در جنگ و بحث های مدام بوده باشد، عزت نفسش رشد پیدا نکرده باشد و ارتباط مؤثر و مفیدی با افراد خانواده نداشته باشد، او را به آسیب های دوره بزرگسالی نزدیک میکند و پس از آن با مقداری از خشم و کینه و حس خودتخریبی به سمت آسیب سوق داده میشود.

اعتیاد، طلاق، اختلال شخصیت، اجتماع گریزی و ضد اجتماعی بودن از دسته آسیب هایی هستند که متوجه هر فردی است که در کودکی خانواده بامحبت و حمایت گری نداشته است.

بنابراین خانواده ها وظیفه بسیار خطیری در رشد و حمایت فرزندانشان دارند و تنها تامین غذا و جای خواب خوب، فرزندانشان را فرزندانی با روان سالم و دور از آسیب نمیکند.

ممکن است فرزندی در خانواده ایی عذای خوب نخورد اما احساس امنیت و حمایت خانوادگی خود را در آن شرایط از پدر و مادرش دریافت کند و بتواند درک کند که «ما همدیگر را دوست داریم و برای رفع نیازهایمان تلاش میکنیم و فقط ممکن است الان شرایط بدی داشته باشیم اما یکدیگر را داریم و در کنار هم خواهیم بود».

مشاوران خانواده میتوانند در مواردی که خانواده ها با هم در بحث های طولانی هستند و حتی نمیتوانند منظور اصلیشان را بهم رسانند، عاملی برای کمک به افراد خانواده باشند و با صرف وقت برای هر یک از اعضای خانواده و شنیدن حرفهای هر کدام به صورت جداگانه به نوعی اتحاد، آشتی و برقراری صلح به افراد خانواده برسند.

این میزان از تجربه حال خوب تنها بوسیله یک مشاوره خانواده مجرب امکان پذیر است.

مثالی از یک نمونه مشاوره خانواده

مثلا پدر و پسری که رابطه خوبی با یکدیگر ندارند، صمیمانه یکدیگر را دوست دارند اما همیشه با شروع یک حرف، گفتگویشان به بحث های طولانی میکشد و در خشمی مداوم از یکدیگر هستند.

یک مشاور خانوده با بررسی دقیق علت، شرایط بحث ها و شنیدن حرف های هر کدام، چه پدر و چه پسر، میتواند مشکل را پیدا کرده، آن را بررسی کند و به بهبود و انسجام رابطه شان بپردازد و آنها را در مسیری از رشد رابطه قرار دهد.

در آن خانواده به مرور بحث و گفتگو های بی پایان کمتر میشود؛ رابطه پدر و پسر صمیمی تر میشود و پس از گذراندن دوره ایی از مشاوره با یادگیری و اجرای راهکارهای گذشته میتوانند در آینده از بروز احتمال خطا در رابطه شان نیز جلوگیری کنند.

منبع: مرکز مشاوره مکث

ذهن آرام و برتر...
ما را در سایت ذهن آرام و برتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی اصغری goodmind بازدید : 312 تاريخ : شنبه 7 ارديبهشت 1398 ساعت: 14:03